Mobning er værre end sex-chikane

DR Penge citerer en ny canadisk undersøgelse, som antyder at det er værre at blive mobbet på arbejdspladsen end at blive udsat for sexchikane.

Et citat fra artiklen:

…mobning har generelt flere negative konsekvenser end seksuel chikane. Det konkluderer canadiske forskere, som har gennegået 110 forskningstudier, som er gennemført inden for de seneste 21 år.

Mobningen kan udføres på mange forskellige måder, påpeger de canadiske forskere, eksempelvis gennem konstante nedsættende bemærkninger, vedvarende kritik af det arbejde, som en person udfører, eller endeløse påmindelser af fejl.

Mobberne kan også sprede rygter, ignorere kollegaen eller fryse vedkommende ud.

Seksuel chikane skønnes at være mindre udbredt, og selv om begge former for overgreb er lige uønskede, tyder det ifølge de nye resultater på, at mobning kan være mere ødelæggende for ofret end seksuel chikane.

Resultatene peger mod, at de, som blev mobbet, oftere holdt op med at arbejde som konsekvens af mobningen.

De følte sig mindre tilpas, var mindre tilfredse med jobbet og havde et mindre givende forhold til chefen end ansatte, som oplevede seksuel chikane.

Medarbejdere, som blev mobbet, rapporterede også mere om jobmæssigt stress, mindre faglig engagement og højere niveau for stress og angst.

Jeg tror ikke man må undervurdere de negative påvirkninger af hverken sex-chikane eller mobning på jobbet. Begge dele kan ødelægge både folks arbejdsliv og deres privatliv og det er vigtigt for arbejdsglæden at man skaber et klima på arbejdspladsen, hvor den type adfærd ikke tolereres i det skjulte.

 

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar