Gode ledere skaber glæde

Klumme om arbejdsglædeJeg er lige begyndt at skrive en klumme om ledelse til Jyllandspostens erhvervssektion, og min første klumme var i igår.

Den handler (ikke overraskende) om arbejdsglæde og om en simpel påstand: At gode ledere skaber glæde.

Her er starten af den:

Hvad er ledelse? Hvad er en leders vigtigste opgaver? Hvad skal ledere måles og vejes på? Hvad skiller de fremragende ledere fra de elendige? Moderne ledelse leder i øjeblikket efter sin identitet, og der er mange bud på det endelige svar.

Skal lederen være coach, organisator eller den der fordeler ressourcerne? Skal hun være motivator, inspirator, indpisker, forbillede, mentor, familieoverhoved, koordinator eller tovholder? Det hele på en gang?

Jeg foreslår en enklere definition: Ledelse handler om arbejdsglæde. Gode ledere skaber arbejdsglæde for sig selv og deres ansatte. Dårlige ledere skaber det modsatte – frygt, mistillid og stress. Den er ikke længere.

Du kan se hele klummen her.

Der er i øvrigt også et interview med mig i Politiken i dag – og i nat blev jeg minsandten interviewet til New Zealands radio.

Du kan se flere af mine mediestunts her.

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar