Program på Arbejdsglæde Live! 2012

[layerslider id=’1′]

Program på Arbejdsglæde Live! 2012

Konferencen ligger torsdag den 24. maj 2012 fra kl. 9-16. Her kan du se hele programmet.

8:30 Registrering + morgenmad

Vi åbner dørene til Arbejdsglæde Live! 2012 konferencen og byder på en kop kaffe og en croissant.

9:00 Paula Larrain byder velkommen

Paula vil styre os gennem dagen, samle trådene og ikke mindst sørge for at tidsplanen holder :o)

Hun vil åbne dagen med at fortælle sin egen historie og afsløre hvorfor arbejdsglæde er så centralt for hende.

Hun vil også fortælle hvad der sker, når arbejdsglæden forsvinder og om nogle af de jobs, hun har valgt at forlade, fordi det blev umuligt at finde glæden i jobbet.

9:15 Første session

Rowan Manahan (Irland): Styrk din karriere med arbejdsglæde – også i krisetider.

Undersøgelser viser, at glade mennesker har mere succes på jobbet. De klarer sig bedre, opnår bedre resultater og ender med at tjene flere penge. I lang tid har vi ellers troet, at bare man får succes bliver man glad, men det er åbenbart lige omvendt: Hvis du er glad, får du succes.

Rowan er ekspert i karriereudvikling og han vil fortælle hvordan du aktivt kan bruge arbejdsglæde til at styrke din karriere og finde eller skabe dit drømmejob. Og det gælder dobbelt her i krisetiderne. Rowan er fra Irland hvor krisen har ramt langt hårdere og han vil dele sine bedste erfaringer med os.

Rowan holder sit indlæg på engelsk.

Will McInnes (UK): 10 vilde ideer til mere arbejdsglæde

Som direktør for NixonMcinnes – en af Englands gladeste arbejdspladser – har Will prøvet mange skæve, sjove og nye ideer til at skabe arbejdsglæde. Hør ham fortælle om hvad der har virket allerbedst, hvad de største forhindringer har været og hvordan arbejdsglæde har givet firmaet langt bedre resultater.

Will har valgt at basere hele firmaet på åbenhed, frihed og demokrati. Han er aldrig bange for at prøve noget nyt, og han vil give dig en lang række ideer som du kan prøve på din egen arbejdsplads. Hør blandt andet om hvordan:

  • Du kan måle arbejdsglæden hver dag med tennisbolde
  • I kan fejre jeres fejl i The Church of Fail
  • I kan dele alle regnskabstal åbent og ærligt
  • I kan demokratisere musikken på kontoret

Will holder sit indlæg på engelsk.

10:30 Pause

11:00 Dagens anden session

Henrik Burkal: Arbejdsglæde og vækst i REMA 1000

REMA 1000 har et meget ambitiøst mål i Danmark: De vil vippe Netto af pinden som den største danske discountkæde.

REMA 1000 er ejet af det norske selskab Reitangruppen, der har som vision at være nordens mest værdidrevne selskab. En af deres værdier er, at arbejdet skal være “morsomt og lønsomt” – og faktorernes orden er ikke ligegyldig. REMA 1000 har forstået, at den bedste vej til vækst og overskud er mere arbejdsglæde.

Hør om økologi og velgørenhed og om kampen mod madspild. Og hør hvordan de fejrer deres resultater og kårer årets købmand – den største ære man kan opnå i REMA 1000.

Jesper Jørgensen: Arbejdsglæde i krigszonen

Jesper H. L. Jørgensen - Arbejdsglæde Live! 2012På en almindelig dansk kontorarbejdsplads, er det værste der næsten kan ske i løbet af en arbejdsdag, at I løber tør for kaffe.

Sådan er arbejdsdagene ikke i Læger uden Grænser. De arbejder under krige og konflikter, natur- eller menneskeskabte katastrofer, samt under mere permanente eller langvarige ’stille’ kriser og er ofte til stede, hvor andre organisationer ikke kommer. I mange områder af verden udgør de den eneste lægehjælp overhovedet.

Jesper vil fortælle om, hvordan du kan finde arbejdsglæde selv midt på krigsskuepladsen eller i katastrofeområdet – og hvordan du kan bruge erfaringerne omkring arbejdsglæde herfra i en stilling herhjemme i Danmark.

Niels Hartvig: Skab fællesskab med glæde

Hvordan skaber man fællesskab og arbejdsglæde i et community bestående af tusindvis af mennesker over hele verden? Hvordan får man dem til at arbejde effektivt sammen, dele viden, hjælpe hinanden, rose hinanden og fejre deres sejre, når man aldrig kommer til at se mere end en brøkdel af dem fysisk?

Det er den udfordring IT-firmaet Umbraco og deres stifter Niels Hartvig stod overfor: Det hjælper ikke noget, at have det bedste produkt, hvis ikke der er en entusiastisk, engageret gruppe mennesker bag det.

Få gode tips til, hvordan du kan skabe mere arbejdsglæde for kolleger som du ikke sidder fysisk sammen med og hvordan I kan skabe et stærkt, positivt fællesskab på jeres arbejdsplads, hvor folk helt af sig selv støtter hinanden frem til bedre resultater.

12:15 Frokost

13:10 Dagens tredje session

Arlette Bentzen: Møder der rykker

Arlette BentzenAlt for mange danskere går til alt for mange møder, som er alt for kedelige og skaber alt for får resultater. Det må vi gøre noget ved.

I sit indlæg vil energibomben Arlette give dig opskriften på, hvordan du får mere energi og bevægelse ind i dine møder, så I kan holde møder der rykker.

Du får 5 helt konkrete tips, som du kan bruge allerede i dit næste afdelingsmøde, projektmøde, ledermøde eller hvilken type møde, du nu går til.

Hans Erik Brønserud: Sådan får I Danmarks gladeste medarbejdere og Danmarks gladeste kunder

Vi er helt vilde med Middelfart Sparekasses mission:

Vi skal behandle vore kunder på en sådan måde, at de bliver ved med at komme hos os og samtidig omtaler os positivt over for folk, der ikke er kunder hos os endnu.

Vi skal behandle vore medarbejdere på en sådan måde, at de glæder sig til at komme på arbejde hver dag og er stolte over at fortælle, hvor de arbejder.

Vi skal tjene så mange penge, at vi kan blive ved med at opfylde de to første formål.

Resultatet er tydeligt: Igennem 10 år har Middelfart Sparekasse ligget i top 10 blandt Danmarks bedste arbejdspladser, senest som nr. 1 både i 2009 og 2008. I 2007 blev de også kåret som Europas bedste finansielle arbejdsplads og så sent som i 2011 har sparekassens kunder kåret dem, som det pengeinstitut, det er bedst at være kunde i.

I Sparekassen tror de på at medarbejderne er ansvarsfulde. De vil gerne gøre deres bedste. De er ikke ude på at snyde. Derfor behøver de ikke at kontrollere dem og belemre dem med regler og bureaukrati.

Hør Sparekassens direktør gennem 33 år Hans Erik Brønserud fortælle om rejsen mod færre regler og mere arbejdsglæde.

Alexander Kjerulf: Bliv klogere på arbejdsglæden

Der bliver lavet rigtig meget superspændende forskning i arbejdsglæde for tiden.Alexander

Vores egen Chief Happiness Officer, Alexander Kjerulf, giver en rundtur igennem den nyeste lykkeforskning fra psykologi, management og neurologi og fortæller, hvad vi kan bruge resultaterne til på danske arbejdspladser.

Vidste du for eksempel at:

  • Bonusordninger og belønninger virker demotiverende – ikke motiverende
  • Arbejdspladser der gennemfører massefyringer, kommer langsommere ud af krisen
  • Medarbejdere der motionerer, er bedre til at træffe beslutninger og prioritere deres tid

Det bliver teoretisk… men Alexander har lovet at det ikke bliver kedeligt OG at det bliver praktisk anvendeligt :o)

14:15 Kaffepause

14:45 Dagens fjerde session

Alfred Josefsen: Lederskab med glæde

Brænder du for dit arbejde? Ifølge Alfred Josefsen bliver passion for arbejdslivet meget vigtigt i fremtiden.

Og det er det Alfred har stået for siden han i 1999 blev direktør for et Irma, der var tæt på afgrundens rand. Med arbejdsglæde som den centrale filosofi er Irma lige siden gået fra succes til succes.

Nu forlader Alfred så Irma. COOPs besluttede at flytte Irmas hovedkvarter mod Alfreds ønske og det kostede ham arbejdsglæden og fik ham til at sige sin stilling op.

Så nu er Alfred fri til at se fremad og give sit ufiltrerede syn på ledelse i Danmark og hvorfor god ledelse er baseret på passion og arbejdsglæde.

Wikke & Rasmussen: Business eller Livet?

Eller begge dele på en gang?

Wikke og Rasmussen har haft eget filmselskab i 27 år og det er ikke kedeligt når de fortæller om hvordan man kan leve af det man brænder for.

Du får filmklip og historier fra en verden hvor liv og forretning smelter sammen og hvor glæde for alvor får lov til at skinne igennem.

16:00 Tak for i dag

Konferencen er slut.

Se alle talerne her og se det samlede program her

Skriv en kommentar