Sådan skaber McDonald’s Danmark arbejdsglæde for unge medarbejdere

En af de helt store udfordringer for arbejdspladser og ledere i dag er at tiltrække, fastholde og motivere unge medarbejdere.

Der bliver snakket meget om, at de nye generationer på arbejdsmarkedet er forkælede. De forventer anerkendelse, faglig udvikling, social accept, meningsfuldt arbejde og fornuftige arbejdstider. “Hvad er der i vejen med dem?” spørger nogle ledere. Vi spørger “Hvad er der i vejen med de ældre generationer, siden de IKKE forventer de ting?”

McDonald’s Danmark har den problemstillling helt inde på livet og er lykkedes så godt med at skabe arbejdsglæde for de unge medarbejdere, at de flere gange er kommet først i Great Place to Work undersøgelsen herhjemme.

På vores internationale arbejdsglædekonference i år fortalte deres HR chef Mette Hybschmann hvordan de skaber en kultur, hvor unge medarbejdere oplever arbejdsglæde, motivation og faglig og menneskelig udvikling. Du kan se hele hendes tale her og få masser af gode, konkrete tips til at motivere jeres unge medarbejdere.

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar