Arbejdsglædecoaching

Vi har udviklet et nyt koncept som vi kalder arbejdsglædecoaching. Det foregår fuldstændig som traditionel business coaching, men holder fokus på, at skabe mere arbejdsglæde. Det handler med andre ord om, at nyde sit arbejdsliv mere.

Og det virker! Når man arbejder målrettet og effektivt sammen med en coach, får man lynhurtigt klarhed over:

  • De forhindringer man lægger i vejen for sig selv.
  • Hvad der allerede fungerer som man skal gøre mere af.
  • Hvor man med en lille indsats, kan få store resultater.
  • Hvilke styrker og ressourcer man kan sætte ind med.

Her er et eksempel fra et coachingforløb som Lea von Sperling har gennemført.

Birgitte kommer til coaching med alvorligt og intenst blik. Hun vil meget gerne være bedre til at fralægge sig ansvar og slappe af. Hun er bekymret for at udvikle symptomer på stress og hun bruger samtidig en del krudt på at irritere sig over kolleger, som ikke deler hendes indstilling til hvordan arbejdet skulle udføres. Birgitte synes også at det er for meget at kollegerne holder pauser, selvom telefonerne kimer – det er illoyalt overfor firmaet, siger hun.

Birgitte føler et enormt ansvar for gruppens resultater og præstationer. Hendes mål er at direktionen skulle sige wow, også selvom firmaet befinder sig i en meget presset situation, f.eks. pga. flere ubesatte stillinger og stort arbejdspres.

I coaching kommer Birgitte til en bevidsthed om, at hun påtager sig for meget kontrol over situationer, som faktisk har lidt eller slet ikke noget kontrol over. Hun finder også ud af, at hendes fokus er på alt det hun og kollegerne ikke når, istedet for på alt det de faktisk får for hånden.

Coachingforløbet giver ligeledes Birgitte en erkendelse af, at hun vil vende fokus på tilbage på sig selv og det, der faktisk ligger indefor hendes kontrol at ændre. Hun beslutter sig ligeledes for at øve sig i at sætte fokus på det positive i arbejdsdagen og vil i en periode afslutte dagen med at skrive ned hvad hun har nået og hvad der har været godt.

Da Birgitte går fra coachingen er hendes blik klarere og lettere og hun siger: Jeg troede slet ikke, at jeg ville være glad, når jeg gik herfra!

Klik her for at læse mere om arbejdsglædecoaching, og tag endelig fat i os, hvis du gerne vil vide mere om det.

Vi er utroligt glade for nu at kunde tilbyde arbejdsglædecoaching også!

For det første foregår alle vores øvrige produkter (foredrag, workshops osv.) i større grupper – men der er nu engang ting, det er nemmere at tage op på tomandshånd, som man måske ikke har lyst til at vende med hele afdelingen. Det får man muligheden for sammen med sin coach.

Og for det andet er arbejdsglædecoaching genialt, fordi det går direkte til kilden. Arbejdslivet handler ikke primært om at have succes, om at være effektiv, om at undgå stress eller om at håndtere konflikter – det handler om at være glad. Hvis ikke du er glad for dit arbejde, er alt andet på jobbet ligegyldigt.

Og undersøgelser viser, at når du har arbejdsglæde, bliver du automatisk mere effektiv, mindre stresset, en bedre leder og får mere succes. Derfor tror vi på, at arbejdsglædecoaching er mere effektivt og målrettet end traditionel business coaching.

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar